Edward Brackeniers

Lezing

Waarom de taal van een ceremonie niet het gesproken woord is

Een ceremonie is veel meer dan alleen maar mooie woorden en plechtige gebaren. Want in tegenstelling tot wat we vaak denken, hebben ceremonies niet gesproken en geschreven woorden als moedertaal, maar wel symbolen, emoties, herhaling en betekenis.

Hoe komt dat?

Diep in ons brein ligt het onbewuste, waar onze diepste verlangens, angsten en herinneringen liggen te wachten tot ze worden opgerakeld, maar wat hebben ceremonies en rituelen daarmee te maken?

Wel, zij zijn een directe lijn tussen dat brein, herinneringen, emoties en betekenis geven waarmee je verandering vergemakkelijkt en verbindingen versterkt.

Deze lezing geeft je inzicht in het psychologische proces achter het maken van de ceremonie. Je krijgt handvatten mee waardoor je op een andere manier gaat kijken naar je eigen ceremonies en beter begrijpt hoe je symbolen, muziek, kleine rituelen op een sterkere manier kan inzetten. Alles wat Edward je vertelt, pas je onmiddellijk toe in je eigen werkveld

Deze lezing is een goede voorbereiding op de workshop van Katrien Smeyers “Puur storytelling” waar je hier geleerde lessen gebruikt voor het durven vertellen zonder papieren.

Wie is Edward

Wetenschappelijk brein van Rebel Ceremonies Academy en hoofdontwerper van de ritual coach methode™. Als ingenieur biochemie ontwikkelde Edward in een vorig werkleven natuurlijke afbraakprocessen in chemische installaties. Nu maakt hij jongeren warm voor wetenschappen op de middelbare school. Tijdens covid schoolde Edward zich bij aan Stanford University in gedragswetenschappen en -psychologie en verdiepte zich in de het gedrag en de psychologie van rituelen en ceremonies.

Bij Rebel Ceremonies Academy traint hij samen met zijn echtgenote Katrien Smeyers ceremoniesprekers en ritueelbegeleiders die behoefte hebben aan verdiepende scholing en meer willen weten over de psychologie achter rituelen en ceremonies door middel van de ritual coach methode™.

Meer info

  • Focus: Methodische competentie
  • Lezing
  • 45 minuten