Uitvaarten en huwelijken ongewijzigd in lockdown 15 december

Laatste update: maandag 14 december 2020, 21:01 uur

 “Nederland gaat op slot”, zo lichtte premier Rutte maandagavond de nieuwe coronamaatregelen toe tijdens zijn toespraak vanuit het ‘torentje’. Hiermee kondigde hij de strengste lockdown aan waarmee ons land zich geconfronteerd ziet sinds het begin van de coronacrisis. Rutte noemde deze lockdown zelfs de strengste sinds de Tweede Wereldoorlog. De lockdown is nodig om het snel oplopende aantal besmettingen terug te dringen. 

Veel maatregelen lijken op die van 8 maart. Sommigen zijn strenger. Alle niet-noodzakelijke winkels sluiten en groepsvorming is nagenoeg verboden. De maatregelen gelden van dinsdag 15 december tot minstens dinsdag 19 januari 2021. Op dinsdag 12 januari geeft het kabinet inzicht in wat we kunnen verwachten na 19 januari.

Geen veranderingen voor huwelijken en uitvaarten

Voor huwelijken en uitvaarten zullen er echter geen veranderingen plaatsvinden ten opzichte van de maatregelen van 17 november.

  1. Huwelijksvoltrekkingen zijn toegestaan voor maximaal 30 personen.
  2. Uitvaarten zijn mogelijk voor maximaal 100 personen, uiteraard mits voldoende afstand kan worden gewaarborgd en ook de ventilatie van de ruimte dit mogelijk maakt.
  3. Horeca in uitvaartcentra is toegestaan.

Op dit moment wordt de regelgeving nog tot in detail uitgewerkt. Houd voor actuele berichtgeving deze site in de gaten.

Bekijk ook

Nederlandse aanpak en maatregelen tegen het coronavirus.

Eerdere nieuwsberichten