Vanaf 19 november ceremonies weer drukker

Laatste update: dinsdag 17 november 2020, 19:40 uur

Met ingang van donderdag 19 november 2020 mogen weer meer gasten aanwezig zijn bij ceremonies. Dit is bekend gemaakt tijdens de persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen op dinsdagavond 17 november.

Met ingang van 19 november belandt ons land weer in de gedeeltelijke lockdown van 14 oktober. Deze periode gaat vermoedelijk duren tot halverwege januari 2021. Rond 8 december zal het kabinet mededelingen doen of er voor die tijd nog versoepelingen verantwoord zijn.

Lees hier de afgekondigde maatregelen.

  1. Bijeenkomsten binnen zijn toegestaan voor 30 personen onder één dak, mits hierbij voldoende afstand kan worden gehouden. Dit aantal is inclusief kinderen, maar exclusief personeel.  Er vindt een gezondheidscheck plaats.
  2. Voor uitvaarten geldt een maximum van 100 genodigden, uiteraard mits voldoende afstand kan worden gewaarborgd.
  3. Horeca is nog steeds niet toegestaan met uitzondering van de condoleance na een uitvaart. Alleen in uitvaartcentra, of vergelijkbare locaties waar een uitvaartplechtigheid plaatsvindt is horeca toegestaan.
  4. Binnenshuis is het advies om maximaal 3 personen te ontvangen, uitgezonderd kinderen tot en met 12 jaar. Dit betekent dat er gelukkig weer meer mogelijkheden zijn om thuis bij de opdrachtgevers om de tafel te zitten en de ceremonie voor te bereiden.