Nieuwe voorziening publieksbeurzen

LBvR op VTU Vakdag Uitvaartzorg 2019 Gorinchem

Met ingang van 2019 heeft het bestuur gekozen voor een nieuw beleid met betrekking tot publieksbeurzen. Aanleiding hiervoor was een publieksbeurs in de regio Nijmegen waarvoor geen van onze leden zich had aangemeld voor een stand.

De kerndoelstelling van de LBvR is de bekendmaking van ons vak in den lande. Dit doen wij door onszelf te presenteren op de landelijke vakbeurzen, symposia en andere evenementen. Maar ook bij publieksbeurzen mogen ritueelbegeleiders ons inziens niet ontbreken. Anders is het getoonde aanbod van zo’n beurs niet compleet en missen wij een kans om onszelf en ons beroep aan het publiek te presenteren.

Financiële ondersteuning stand op publieksbeurzen

De LBvR doet haar leden daarom een heel aantrekkelijk aanbod. Als minimaal twee leden samen in een stand op een publieksbeurs aanwezig zijn, dan neemt de LBvR 25 procent van de kosten van de stand (huur, elektriciteit e.d.) voor haar rekening. Dus dat scheelt aanzienlijk. Om onhandige facturen tussen jullie bedrijven te voorkomen, zal de LBvR de stand huren en jouw aandeel in de kosten aan jou doorberekenen. Welk type stand precies, dat moeten we met elkaar overleggen. Er zijn diverse mogelijkheden.

Voor de duidelijkheid: jij presenteert jezelf, je eigen bedrijf. Je hoeft de LBvR niet aan te prijzen. Wel stellen wij het op prijs als er minimaal een flyer van de LBvR in de stand ligt, maar meer hoeft echt niet. Het gaat om jou! Want als jij onder de aandacht van de mensen komt, komt daarmee ook het beroep ritueelbegeleider onder de aandacht. En daar gaat het ons om.

Verdere ondersteuning bij publieksbeurzen

Heb je behoefte aan meer materiaal, zoals een LBvR-banner, dan kunnen wij dat voor je regelen. We kunnen je bovendien helpen met het bedenken en uitwerken van presentatiemateriaal. Ook bij het houden van een lezing of een presentatie denken wij graag met je mee. 

Meer informatie en aanmelden

Ben je lid van de LBvR en heb je interesse om op een publieksbeurs te gaan staan in jouw regio en wil je hierbij ondersteuning en advies van de LBvR, neem dan zo snel mogelijk contact op met de coördinator publieksbeurzen, Simone Snakenborg. We kunnen dan samen meer leden in jouw regio benaderen over de beurs en een stand reserveren.