LBvR op congres Funeral Future

LBVR, Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiden, Funeral Future, RememberMe.nl

Op 26 maart was de LBvR met een stand vertegenwoordigd bij het congres Funeral Future van RememberMe. We waren uitgenodigd om uitvaartverzorgers uit het noorden van het land voor te lichten over hoe kinderen kunnen worden betrokken bij een afscheid: bij de voorbereiding, bij de afscheidsdienst zelf en bij herdenkingsbijeenkomsten.

Onze specialist Ank Speelziek gaf vele praktische knutseltips. Verder hadden we tal van kinderboeken over dood en afscheid meegenomen en er was ook een digitaal kinderboek.
Opvallend voor ons waren de grote regionale verschillen. In Noord-Nederland heeft de ritueelbegeleider vaker de rol van verhalenschrijver en spreker, terwijl in de zuidelijke provincie de ritueelbegeleider meestal verantwoordelijk is voor de gehele opzet, vormgeving en inhoud van afscheidsdienst (natuurlijk samen met de betrokkenen). Wat ook duidelijk werd, is dat uitvaartverzorgers in de Noordelijke provincies blij waren met onze tips en adviezen. De reacties op onze stand waren positief. Het was waardevol om erbij te zijn.

Bekijk hier het digitale kinderboek.