Minder coronamaatregelen voor bruiloften

Dit is tot 13 augustus helaas nog niet mogelijk. Feesten mag, maar dan met 1,5 meter afstand.

Laatste update: dinsdag 13 juli 2021, 18:08 uur

Sinds vorig jaar maart waren er vergaande restricties voor trouwfeesten. Lange tijd mochten er zeer weinig gasten aanwezig zijn bij de ceremonie en waren receptie en feest niet mogelijk. Met ingang van zaterdag 26 juni 2021 zijn de meeste beperkingen opgeheven. Wat nog wel geldt is het volgende.

Regels voor bruidspaar en gasten

  1. Iedereen houd 1,5 meter van elkaar.
  2. Iedereen heeft een vaste zitplaats.
  3. Iedereen blijft thuis bij klachten

Regels voor huwelijksceremonies

  1.  Voor ceremonies gelden de regels zoals vastgesteld op de locatie waar deze worden gehouden.
  2.  Voor ceremonies als onderdeel van geloof of religie zijn de regels van toepassing die gelden voor het belijden van een geloof of levensovertuiging.

Receptie en huwelijksfeest tussen 10 juli en 13 augustus

Voor recepties en feesten in horecagelegenheden, zalencentra of op terrassen gelden de regels die daar van toepassing zijn. Dit houdt in dat met ingang van zaterdag 10 juli tot vrijdag 13 augustus er een verplichting is om bezoekers te vragen zich te registreren en vooraf een gezondheidscheck te doen. Ook is er een verplichte sluiting om middernacht tot 06:00 in de ochtend. Voor de horeca geldt bovendien het verbod op entertainment, optredens en beeldschermen. Ook daarmee dien je dus helaas rekening te houden bij het organiseren van je feest.

Voor recepties en feesten op privé-locaties gelden geen beperkingen, maar wel de oproep om het klein en beheersbaar te houden.

Voor meer informatie

Overheid: Coronamaatregelen huwelijk

Overheid: Maatregelen per 10 juli