Geslaagde Funeral Fair

Een gesprek, ritueel of wandeling in onze rituelentuin.

Laatste update: dinsdag 13 juli 2021, 19:38

Eindelijk was het dan zover. Na drie annuleringen vanwege coronamaatregelen mocht de Funeral Fair van RememberMe doorgaan op 10 en 11 juli 2021 in De Tuinen van Appeltern. De LBvR was erbij.

Het weer was geweldig en onze stand – de Designtuin – helemaal afgestemd op onze boodschap. We hebben twee dagen genoten van de bezoekers die kwamen voor een praatje, een wandeling in onze rituelentuin of om een wenslint in de boom te hangen. We waren in ons element tijdens de rituelen die we mochten verzorgen voor de standhouders. We stonden in onze kracht tijdens de workshops voor de bezoekers.

Rituelen verbinden

Het thema van onze presentatie was: Rituelen bij leven en dood verbinden. Ze geven licht en kracht aan het moment waarvoor ze zijn vormgegeven. Rituelen vormen een lint van verbinding tussen iedereen die bij het ritueel betrokken is. De ritueelbegeleider begeleidt daarbij naar een ceremonie op maat die diepgang en betekenis geeft.

Verbinden geeft energie

Tijdens speciale rituelen voor standhouders verbonden uitvaartprofessionals zich met hun klanten en met elkaar. Verbinding geeft energie. Uitvaartprofessionals die in staat zijn zich te verbinden, kunnen geven waar ze goed in zijn en ontvangen wat hen gegeven wordt. Bovendien ze zijn in staat steun en kracht ontlenen aan de relatie met elkaar en hun klanten.

Verbinding geeft emotie

Ook voor de bezoekers was er de mogelijkheid zich te verbinden. Er waren wenslinten waarop zij konden schrijven met wie ze zich verbonden voelen. Er stond een houten boom waar ze hun lintje konden ophangen. Op zondagmiddag hadden maar liefst 94 wenslinten een plaats gekregen in de houten takken. Sommige waren vol emotie opgehangen.

Rust en ruimte

In onze stand was rust en ruimte voor een goed gesprek over ons vak. Vak- en branchegenoten kwamen vragen stellen en hun eigen verhaal vertellen. Geïnteresseerden waren nieuwsgiering wat een ritueelbegeleider voor hen zou kunnen betekenen.

Maar praten hoefde niet per se. Er was een kleine expositie van foto’s met tekst en uitleg van lintrituelen door onze leden. Dus ook een rustige wandeling was mogelijk. Of even zitten aan de lange tafel met folders en brochures.

Kortom, het was een geweldig en inspirerend weekeinde. Mede mogelijk gemaakt dankzij vele leden van de LBvR. Bekijk de film om de sfeer te proeven.