Gemma van Baasbank is Ritueelbegeleider van het Jaar 2019

Gemma Baasbank neemt onderscheiding in ontvangst van Indra van den Berg

Gemma van Baasbank Ritueelbegeleider van het Jaar 2019

Overtuigd door professionele inzending: “vakvrouw met het hart op de juiste plaats!”


Soesterberg, 27 juni 2019
Tijdens de bijzondere ledenvergadering van de Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders op zaterdag 15 juni 2019 is Gemma van Baasbank verkozen tot ‘Ritueelbegeleider van het Jaar’.

Jaarlijks houden de leden van de LBvR een verkiezing van de collega die het meest inspireert. Dit jaar was het thema ‘Professionaliteit’. De twee finalisten Iris van Noorden en Gemma van Baasbank hebben hun visie over dit thema uiteengezet in een filmpje.

Gemma van Baasbank is sinds 2012 actief als ritueelbegeleider. Zij genoot haar opleiding, net als Iris van Noorden, bij Het Moment. In 2018 kreeg Gemma landelijke bekendheid, toen zij de herdenking begeleidde van het ongeluk in Oss waarbij kinderen omkwamen op het spoor. In haar film verbeeldt en verwoordt zij haar visie op het vak van ritueelbegeleider als volgt:

Ik vind dat je als ritueelbegeleider een echte professional bent, als je een persoonlijk verhaal kunt maken dat raakt. Een verhaal waarin je wat groot is klein maakt, om zo te komen tot de kern.

Het winnen van deze jaarlijks terugkerende verkiezing is een mooie erkenning van al het hart- en zielswerk dat Gemma de afgelopen zeven jaar heeft verricht.
Gemma:

Wat ben ik blij met en dankbaar voor deze waardering van mijn vakgenoten! Hopelijk draagt het ertoe bij dat ritueelbegeleiders niet alleen beneden de rivieren veel werk hebben, maar in heel Nederland.


Meer informatie: www.lbvr.nl, Simone Snakenburg (06-11.16 16.31), Indra van den Berg (06-13.51.82.85)