Eerste inschrijving in kwaliteitsregister

Het Register Ritueelbegeleiders is per 1 september 2021 een feit

De eerste Register Ritueelbegeleider van Nederland en België: Ger Thonen

Zondag 3 oktober 2021, 12:27

De Landelijke Beroepsvereniging voor Ritueelbegeleiders is trots op de oprichting van het Register Ritueelbegeleiders, dat op 1 september 2021 haar eerste ‘meester’ verwelkomde. Het kwaliteitsregister voor ritueelbegeleiders is het uitvloeisel van de in 2019 vastgestelde Beroepsstandaard ritueelbegeleider.

Met de Beroepsstandaard en het Register neemt de beroepsvereniging een voorschot op de zelfregulering in de branche die in de aangekondigde wijziging van de Wet op de Lijkbezorging al wordt genoemd. Alle leden van de Beroepsvereniging onderschrijven de Beroepsstandaard.

“We hebben deze samen heel zorgvuldig opgesteld, goed gekeken naar de diversiteit van ons vak en welke competenties daarbij komen kijken. Met het Register laten wij zien dat wij ons vak serieus nemen, en dat we staan voor kwaliteit in de uitvaartbranche,” zegt Indra van de Berg, een van de Registercommissieleden.

Kwaliteit voorop

Het Register is voor partnerorganisaties en consumenten een waarborg voor de inhuur van een betrokken professional. De Registerleden zullen worden vermeld op de website van de LBvR en mogen ‘RR’ achter hun naam zetten.

 Toelating Register

De registerleden worden bevraagd en getoetst op hun senioriteit, en daarna wordt van hen verwacht dat zij gedurende de registratieperiode hun vak onderhouden, bijleren, reflecteren. “Groei gaat niet zonder aandacht. Bewust bezig zijn met je eigen ontwikkeling is een voorwaarde”, aldus Van den Berg.

Achter de schermen wordt stevig gewerkt aan de administratieve organisatie van het Register en de Commissie verwacht die met een paar weken te kunnen opstellen voor alle leden.

De organisatie & meer informatie

Ger Thonen is de voorzitter van de Landelijke Beroepsvereniging voor Ritueelbegeleiders en was nauw betrokken bij de totstandkoming van de Beroepsstandaard. Ook is hij de eerste die werd ingeschreven in het Register. Voor meer informatie: voorzitter@LBvR.nl

Indra van den Berg is ritueelbegeleider en een van de drijvende krachten achter de Commissie Registratie. Zij is te bereiken op indra@vormgevenenvoorgaan.nl of  06 1351 8285.