Coronamaatregelen 20 januari hebben gevolgen voor uitvaarten

Laatste update: woensdag 22 januari 2021, 00:40 uur

Op woensdag 20 januari maakte premier Rutte nieuwe coronamaatregelen bekend tijdens een persconferentie. Enkele ervan hebben gevolgen voor uitvaarten.

  1. Met ingang van maandag 25 januari 2021 mogen maximaal 50 personen aanwezig zijn. Dit geldt ook voor de uitvaarten die nu al zijn geboekt. Dit is exclusief de voorganger, uitvaartverzorger en overige medewerkers.
  2. Na goedkeuring door de Tweede Kamer wordt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok ingesteld tussen 21:00 uur en 04:30 uur. De overheid heeft enkele uitzonderingsgroepen benoemd die wel op straat mogen. Een uitzonderingsgroep vormt iedereen die onderweg is in verband met een uitvaart en dit kan aantonen. Ook onderweg vanwege werk vormt een uitzondering op de avondklok. Er is dan een verklaring van de werkgever nodig.  Over de voorschriften voor zzp-ers is nog niets bekend.
  3. Per direct is het dringende advies om maximaal 1 persoon op bezoek te laten komen. Dit heeft gevolgen voor het huisbezoek om een uitvaart voor te bereiden.

Voor meer informatie

Rijksoverheid: Coronamaatregelen 20 januari 2021

BGNU: Uitvaarten zijn veilig