Voorbeeld factuur

Meer info

  • Wil je meer ondernemersadvies en praktische informatie voor jouw praktijk als ritueelbegeleider?
  • Heb je behoefte aan toerusting en inspiratie op jouw vakgebied?
  • Wil je collega’s ontmoeten uit Nederland en België?

Meld je dan aan als lid van de Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders. Je krijgt dan toegang tot de onze ledenwebsite met onder meer een Ondernemersdesk en je maakt gebruik van alle voorzieningen van de beroepsvereniging.

Zelfstandig professional of ZZP’er zijn betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor de onder andere de facturatie. Ben je actief in de uitvaartzorg, dan stuur je de factuur in veel gevallen niet naar de nabestaanden voor wie je hebt gewerkt, maar naar de uitvaartonderneming met wie je hebt samengewerkt.

Bij grote organisaties gebeurt de verwerking van je factuur automatisch. In de beroepsgroep van ritueelbegeleiders en woorddienstbegeleiders worden problemen ervaren met de correcte verwerking van facturen indien deze automatisch geschiedt.

Sjablonen voor factuur

Wil je zeker zijn van een correcte verwerking van je factuur, dus tijdige betaling. gebruik dan de onderstaande sjablonen als basis voor jouw eigen factuur. Kies de factuur die voor jouw situatie van toepassing is. Ben je vrijgesteld van omzetbelasting (btw), dan is er voor jou de btw-vrije factuur. In alle andere gevallen kun je de factuur met btw-afdracht gebruiken.

Download onderstaande voorbeelden in Word

Advies layout

Het sjabloon kun je aanpassen aan je eigen huisstijl. Ook is er ruimte voor je eigen logo.

Graag geven we je de volgende tips mee voor vormgeving van de basisinformatie op je factuur. Deze wordt automatisch ingelezen en op basis hiervan geschiedt de uitbetaling.

Voor de basisinformatie op je factuur geldt:

  • Vermijd een lettertype dat er handgeschreven uitziet
  • Kies voor alles hetzelfde lettertype
  • Kies voor alles dezelfde letterkleur

Geschikt voor alle ritueelbeeleiders

De voorbeelden zijn geschikt voor de gehele doelgroep van ritueelbegeleiders en kunnen ook gebruik worden voor andere rituele begeleidingen dan die rond de uitvaart. De specificaties kunnen naar eigen behoefte en die van de ontvanger worden ingevuld.