Na 29 september ceremonies weer voor max 30

Laatste update: maandag 28 september, 19:32 uur

Vanaf dinsdag 29 september 18:00 geldt weer een beperkende coronamaatregel voor de hoeveelheid genodigden tijdens een ceremonie of rituele bijeenkomst. Dit meldde premier Rutte tijdens een ingelaste persconferentie op maandagavond 28 september. De komende weken zijn groepen in binnenlocaties toegestaan voor maximaal 30 personen.

Uitzondering voor uitvaarten en religieuze bijeenkomsten

Uitzondering op deze maatregelen vormen uitvaarten en religieuze bijeenkomsten. Helaas zal in het aantal genodigden van overige ceremonies gesnoeid moeten worden. Dit aantal van 30 is in alle gevallen inclusief kinderen, maar exclusief personeel.

Maatregel voor drie weken

Het gaat hier om een landelijke maatregel die vooralsnog drie weken van kracht zal zijn. Over drie weken vindt weer een nieuw weegmoment plaats. De regionale aanpak die eerder was ingezet door de overheid wordt dus de komend drie weken losgelaten. De maatregel geldt voor alle regio’s in ons land.

Overige maatregelen

Premier Rutte kondigde meer maatregelen af. Relevant voor onze beroepsgroep zijn:

  1. Werk thuis tenzij het echt niet anders kan.
  2. Beperk reisbewegingen.
  3. Activiteiten binnen: 30 personen in een ruimte.

Horeca bij uitvaarten

Gelukkig wordt de condoleance bij uitvaarten ook gerekend tot de uitzonderingen. Als de horecaruimte het toelaat, kunnen dus meer dan 30 personen bij de condoleance aanwezig zijn.